Pachet Colecția 100:
100 Mari oraşe ale lumii – Nadejda Ionina
Traducere de Raluca Rădulescu
Un istoric german numea Italia „uriaşul Luvru”, dar şi acest apelativ pare insuficient. Unde să găseşti cuvinte pentru a proslăvi frumuseţea canalelor Veneţiei, a pieţelor din Pisa şi Siena, centrul Florenţei şi al Bolognei ori Fontana di Trevi, celebră în toată lumea?! Publicând această carte, pe care cititorul o ţine acum în mană, am vrut să spunem povestea istoriei şi a sorţii oraşelor antice dispărute şi în egală măsură a celor care şi-au purtat peste veacuri şi milenii înfăţişarea eternă. Nu au avut loc toate oraşele în seria celor „100 mari…” şi au rămas nepomenite, de pilda, Troia şi Micene, precum şi multe altele… dar sperăm că cititorul atent şi curios va continua singur această captivantă cercetare.
100 de fotbalişti legendari – Bogdan Socol
Prefață de Andrei Vochin
Pe mulți dintre ei i-a comentat pe viu! Pe alții i-a văzut jucând, iar despre ceilalți a aflat citindu-i pe marii cronicari ai acelor vremuri… Avand în spate o experiență de peste 2000 de meciuri comentate la cel mai înalt nivel, Bogdan Socol a încercat să prezinte, așa cum a fost, viața și cariera a „100 de fotbaliști legendari”. După o muncă minuțioasă, migăloasă, dar și foarte frumoasă, comentatorul Digi Sport a reușit să adune în 400 de pagini 100 de povești speciale ale unor oameni care au marcat nu doar istoria fotbalului, dar și a omenirii prin impactul lor. În „100 de fotbaliști legendari”, veți afla cum un meci de fotbal i-a salvat viața unui viitor campion mondial, cum cel mai mare atacant italian al tuturor timpurilor se motiva cel mai bine înaintea meciurilor petrecând o noapte întreagă langă niște doamne de companie sau care a fost primul jucător care a făcut o schimbare, fără ca antrenorul să mai aibă vreun cuvânt de spus.
Pe parcursul lecturii acestei cărți, veți ajunge, prin intermediul celor 100 de eroi, din epoca interbelică până în zilele noastre, trecând și prin dramele din preajma celui de-al Doilea Război Mondial, prin comunismul care a obstrucționat atâtea cariere mărețe, prin dictaturile militare din America Latină și prin toată perioada de incertitudini a Războiului Rece. Fotbalul a învins toate problemele, însă, și a mers mai departe cu poveștile sale.
„100 de fotbaliști legendari” îi cinstește așa cum se cuvine și pe cei mai mari jucători români care ne-au marcat existența, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci, Gică Hagi, Gică Popescu și Miodrag Belodedici.
Bogdan Socol a „capturat” între coperțile noii sale lucrări „100 de fotbaliști legendari” din istoria acestui sport. Nu mă pot aventura să spun că ei sunt cei mai mari, pentru că în orice astfel de anchetă nici un argument nu este mai puternic decât altul. Poate a mai scăpat unul, poate că noi, cei mai vechi, i-am prins și pe alții jucând și i-am văzut pe viu, motiv pentru care am putea spune că au fost mai buni ca alții care au prins un loc în volumul de față. De fapt, nici nu mai contează. Ceea ce va rămâne atunci când veți termina de citit și ultima poveste din acest volum va fi sentimentul acela de prea plin de informație, de plăcută sațietate, pe care orice consumator de sport o dorește. Cu atât mai mult unul care e și el prizonier pe viață în această minunată închisoare a pasiunii numită fotbal.
(Andrei Vochin)
100 Mari genii – Rudolf K. Balandin
Cum să alegi dintr-un număr imens de personalităţi remarcabile o sută de mari genii? Trebuie spus, de la bun început, că rezolvarea fără echivoc a acestei probleme este practic imposibilă. Cuvântul „geniu” s-a demonetizat din cauza utilizării frecvente, şi-a pierdut sensul clar. Cum ar putea fi el interpretat? Filosoful şi poetul Vladimir Soloviov dădea următoarea explicaţie: „Geniu – lat. «genius» (de la «genus» – gen, iniţial spiritul unui strămoş decedat, proslăvit din punct de vedere religios). Astăzi, este numit geniu un om: 1) care are o viaţă interioară deosebită, cu un bogat potenţial şi 2) un om a cărui activitate nu are doar o semnificaţie personală, ci şi una generală (pentru popor sau pentru întreaga omenire). Genialitatea, ca treaptă superioară a înzestrării, este comparabilă cu talentul, iar ca treaptă inferioară nu are o definiţie clară; chiar această distincţie este relativă, încercările de diferenţiere exactă sunt arbitrare, iar aplicarea lor controversată”. […] geniul este o noţiune cu un grad mare de mister, parţial subiectivă. În plus, este mult prea evazivă. Va fi mai uşor să ne facem o părere după citirea acestei cărţi.
100 Laureaţi ai Premiului Nobel – Serghei Musskii
Traducere de Mariana Streşna
Timp de 100 de ani numărul celor ce au beneficiat de Premiul Nobel depăşeşte 600 de persoane din 41 de ţări. 60 % din numărul premiilor a revenit reprezentanţilor ce provin din SUA, Marea Britanie şi Germania. Din păcate, încă de la debutul acordării premiilor s-a creat o tendinţă imparţială conform căreia deseori membrii comitetului Nobel desemnau nominalizările viitorilor laureaţi influenţaţi fiind de o anumită conjunctură politică sau de pasiuni personale şi nicidecum conform testamentului fondatorului acestui prestigios premiu. Cu toate acestea, Premiul Nobel rămâne a fi unul dintre cele mai prestigioase premii din lume.
100 Mari evrei – Michael Shapiro
E vorba de o seamă de lucrări, care vor vedea lumina tiparului sub auspiciile Colecţiei Dicţionare & enciclopedii 100, pentru care am încheiat un contract cu editura moscovită VECE – una dintre cele mai prestigioase case de edituri din Rusia. Colecţia moscovită cuprinde peste 100 de volume, din care pentru început am selectat lucrările incluse în acest proiect. Menţionăm că fiecare ediţie beneficiază de informaţie ce cuprinde practic toate ţările, personalităţi din lume, date ţinând de istorie, istoria literaturii, a culturii şi ştiinţei europene; şi nu numai. Printre autori se regăsesc oameni de ştiinţă, psihologi, istorici, muzicieni, scriitori, profesori universitari etc.
Proiectul este de o evidentă utilitate, fiecare titlu în parte constituind un manual indirect, destinat informării nu numai a specialiştilor, ci şi a publicului larg. În funcţie de volum, respectivele dicţionare cuprind informaţii privind cele mai marcante genii ale omenirii, cărţile celebre, mari compozitori, mari muzicieni, mari enigme ale istoriei, o sută de laureaţi ai Premiului Nobel, 100 de mari oraşe ale lumii, mari evrei, enigme ale secolului XX etc. Dat fiind lipsa suficientă a dicţionarelor înregistrată în contextul culturii române, suntem de părerea că acest proiect desfăşurat în condiţii de maximă eficienţă, profesionalism şi, respectiv, o excelentă mediatizare, poate constitui un început de implantare a unui program special de remediere a acestui domeniu, din păcate, deficitar.
100 Prozatori şi eseişti – Geo Vasile
Geo Vasile ne propune o selecţie riguroasă de 100 de prozatori şi eseişti aleşi din întreaga istorie a literaturii. Elementul inedit, provocator şi inevitabil în acest context este selectarea şi plasarea, evident, justificată, a unor redutabili prozatori şi eseişti romani în contextul generos şi selectiv deopotrivă al concertului universal al literaţilor. Astfel, alături de autori precum Paul Auster, Saul Bellow, Mario Vargas Llosa, Julio Cortazar, Henri Miller, Philip Roth etc., sunt aşezaţi Nicolae Breban, Augustin Buzura, Petru Cimpoeşu şi mai tinerii săi colegi, argumentaţia adusă în arena de litere de istoricul şi criticul literar Geo Vasile fiind una perfect justificată, iar criteriul de selecţie – unul atotputernic: valoarea.
100 de proroci – K.V. Rijov, E.V. Rijova
Prezentul volum din Colecţia 100 este dedicat unei teme pasionante şi foarte vaste – istoria afirmării credinţelor religioase ale omenirii. Cartea noastră va permite cititorului să înţeleagă eterogenitatea şi modul variat de manifestare a diferitelor curente ale gândirii, sentimentelor şi vieţii religioase. Principiile după care ne-am ghidat în conceperea acesteia nu sunt supuse în nici un fel unor anumite preferinţe religioase. De aceea, faptul că jumătate dintre profilurile prezentate sunt cele ale unor figuri creştine se datorează numai mentalităţii cititorilor noştri potenţiali, orientaţi în mod tradiţional spre cultura creştină europeană. Problema pe care ne-am propus s-o dezbatem se poate formula în felul următor: reprezentarea istoriei creştinismului pe fondul afirmării altor religii ale lumii.
Am vehiculat cuvântul „proroci” în cel mai larg sens cu putinţă. Fireşte, acest cuvânt este folosit în primul rând pentru a-i desemna pe „fondatorii de religii” (Iisus Hristos, Buddha, Mahomed, Moise, Nanaka, Zarathustra şi alţii) şi, de asemenea, pe teologi (Nagarjuna, Ali-Gazali, Sfântul Augustin, Grigorie Teologul, Maksim Marturisitorul şi alţii).
Preț individual cumulat în librării: 366,45 lei;
Preț individual cumulat în librăria Ideea Europeană: 323,19 lei;
Preț Pachet promoțional: 276 lei;
Transport gratuit.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.